Nieuws

Thematisch werken


Laatst bijgewerkt op: 9 maart 2022 11:00.

Dit schooljaar gaan we meer thematisch werken op de Wijngaard.

Dit schooljaar zijn we meer thematisch gaan werken op de Wijngaard. Rondom een bepaald thema worden bepaalde vakgebieden uitgediept. Naast allerlei inhoudelijke kennis doen kinderen ook andere vaardigheden op. Denk hierbij aan samenwerken, plannen en presenteren. Misschien wel minstens zo belangrijk.


In het najaar hebben we het thema "WORDEN WAT JE WILT" behandeld. Destijds zijn we het project gestart met een beroepenmarkt. O.a. Een veehouder, een advocaat, een IC-verpleegkundige en een installateur, vertelden vol enthousiasme over alle ins & outs van hun beroep. Vervolgens zijn alle groepen aan de slag gegaan om het thema verder uit te diepen.


We hebben vervolgens een aantal weken rondom het thema "VEILIG IN HET VERKEER" We hebben het project afgetrapt met een wieltjesdag. Kinderen mochten op skeelers, rolschaatsen, steps, etc naar school komen.

- Op 19 januari is de leerlingenraad in gesprek gegaan met mensen van de provincie en de gemeente over het belangrijke onderwerp verkeersveiligheid.
- Op 28 januari heeft de ANWB het project "Streetwise" verzorgd.


Het volgende thema is "ZORGEN VOOR DIEREN". Dit thema is van start gegaan met een spectaculaire roofvogelshow!

Zowel binnen als buiten de klas zal aandacht besteed worden aan dit thema.
De kinderen kunnen onder andere de cyclus van eitje naar vlinder volgen en zien hoe een mierenfamilie te werk gaat om een compleet bouwwerk te creƫren.

Kindcentrum De Wijngaard biedt basisonderwijs en kinderopvang onder één dak!