Nieuws

De Wijngaard werkt aan het thema beroepen.


Laatst bijgewerkt op: 19 december 2019 11:34.

De Wijngaard is bezig met het thema beroepen. Er is een wijkagent op bezoek geweest, twee corporalen van de technische dienst uit het leger en we hebben geskypet met een arts uit Zwitserland.

Afgelopen maand is de bovenbouw van de school de Wijngaard bezig geweest met het thema beroepen. Woensdag 20 november is wijkagent J .Bouwma op bezoek geweest hij heeft ons uitgelegd wat hij zowel doet. Hij zette ook de auto op het schoolplein en liet alles zien in de auto.

Er lagen teddybeerknuffels, gele vesten, pionnen en nog meer andere dingen in.

Hij zette zelfs 1 keer de sirene aan, dat was heel erg hard.

Groep 6 had ook een boekje van de juf gekregen waar bijna alles in stond van de politie en van de dieren en nog veel meer dingen. We wisten ook wat voor rang hij had, dat stond op zijn schouder. Namelijk; een brigadier. Het was erg leuk en cool!

Op donderdag 28 november zijn twee corporalen in de klas geweest, 1 van de corporalen is de broer van onze juf. Ze hadden 3 verschillende wapens mee en een grote bergingsvrachtwagen. Groep 6 mocht ook in de bergingsvrachtwagen en je mocht zelfs voor het stuur, gelukkig zat de sleutel er niet in en kon er niks gebeuren.

Op vrijdag 29 november heeft groep 6 geskypet met een anesthesist in Zwitserland. De arts is een oom van iemand uit de groep en zij heet Jasmijn. Veel kinderen stelde vragen aan de arts. De arts liet ook dingen zien in het ziekenhuis en legde uit hoe de machines in de operatiekamer werken.

Geschreven door: Herman, Ivo, Nina, Bryan, Eva, Inice, Charlotte.

De Wijngaard, Zwartsluis. Dec. 2019.

Kindcentrum De Wijngaard biedt passend onderwijs
op de basisschool!