Wie zijn wij

Welkom in groep 7

Wij zijn groep 7 op Kindcentrum de Wijngaard in Zwartsluis. Op maandag geeft juf Lucia ons les en de rest van de week hebben wij meester Matthijs. Wij zijn een gezellige klas en zijn met 15 meiden en 12 jongens. We houden enorm van kletsen en zijn graag creatief bezig. De meiden bij ons uit de klas heten Annemarrein, Rosalie, Hanna, Guusje, Laurien, Saskia, Eva, Danique, Gerjanne, Jade, Fay, Tessa, Hailey, Edun, Lieke en juf Lucia. De jongens bij ons uit de klas heten Melvin, Anne, Koen, Julian, Milan, Evan, Boris, Niels, Chris, Jurrian, Sylvan, Roy en meester Mathijs. De meester en juf geven altijd goed les. We hebben ook een leerlingenraad op school en hier mogen maar een aantal kinderen in. In groep 5 mag er maar 1 kind in en vanaf groep 6 mogen er 2 kinderen in. Deze kinderen worden door de klas uitgekozen door een verkiezingsronde. Bij ons zijn Melvin en Rosalie uitgekozen. We hebben ook een plusklas op school en dat is heel leuk en leerzaam. We hebben ook een praktijkklas maar dat is op vrijdag en alleen voor kinderen die zich niet goed kunnen concerteren. In groep 7 gaan we straks ook ons typediploma proberen te halen en doen we mee aan het nationaal verkeersexamen.

Groeten

Melvin, Evan & Jurrian


ANWB-streetwise.

ANWB streetwise( 10-10-2019): Elke klas had een ander onderdeel natuurlijk van ANWB streetwise. Groep 7 & 8 hadden het onderdeel trapvaardig op het schoolplein. We kregen eerst een presentatie in de klas en daarna gingen we naar buiten toe.

Je had een soort van hek en daar lag een magneet op. Toen moest je die pakken en met je fiets een rondje daarom heen fietsen. Dit stelde een boodschappentas voor zodat je hiermee kan fietsen. Ook onderdelen zoals hand uit steken, over je schouder kijken en van richting veranderen gingen we oefenen:) Daarna moest je over een rechte plank en een schuine plank fietsen, dat was wel even moeilijk. Toen zigzaggen en op eind heel hard fietsen en remmen op tijd. Daarna mocht je dit met een elektrische step doen, wat erg leuk was. Iedereen heeft zijn trapvaardig diploma gehaald.

Dierendag:

4 oktober was het dierendag.

De bovenbouw groepen mochten hun huisdier meenemen.

De hele hal zat vol met verschillende dieren en dat was erg leuk. De kleuters kwamen kijken en mochten de dieren aaien en soms ook vasthouden. Er waren honden, katten, hamsters, cavia’s, babykonijntjes en muizen. Erg leuk om je huisdier aan elkaar te laten zien. Gelukkig vonden de dieren het ook leuk en zijn er geen ongelukken gebeurd.

Kinderpostzegels:

Op 25 september begon de kinderpostzegelsactie. Deze actie wordt elk jaar door de kinderen van groep 7 gedaan. Iedereen ging lopen en verkopen. Op de andere school in Zwartsluis verkochten ze ook kinderpostzegels dus je kon niet overal aanbellen. Je moest goed kijken naar de deurzegel of er al postzegels waren verkocht. Je kon ook meer verkopen zoals pleisters, kaarten, bloembollen en thee pakketten. Het geld ging naar kinderen die in een crisisopvang of daklozenopvang zitten. Youtuber Dylan Heagens was onze coach. Elke dag kwam er een video online waarin hij ons tips en uitleg gaf. We hebben allemaal erg ons best gedaan en een mooi bedrag opgehaald voor het goede doel.

Groetjes Fay, Rosalie & Hanna.

Leerkrachten

Media ICT Bekijk het laatste huiswerk & nieuws
Kindcentrum De Wijngaard biedt passend onderwijs
op de basisschool!